HABERLER

Lazerepilasyonankara.com.tr

shadow

IPL Sistemleri

IPL (Intense pulse light / yoğun atımlı ışık) sistemi, seçme olanağı olan dalga boyları arasında (400-1200 nm arası), ışık kullanarak yüksek enerjili atışların kontrollü bir şekilde yapılabildiği foto ya da ışık epilasyon teknolojisidir.

Kozmetik cihazlar sektöründeki imkanların artması ile özellikle bayanlar vücudunda ve yüzünde bulunan istenmeyen tüylerden daha acısız ve konforlu uygulamalar vasıtası ile kurtulabilmekte hatta son dönemlerde erkekler de bu yöntemleri tercih etmektedir. Ağda, tıraşlama, çekme gibi can acıtan ve tekrarlanması zorunlu olan eski yöntemlerin yerine daha kalıcı ve acısız epilasyon sağlayan ipl epilasyon yöntemi günlük hayata girmeye başlamıştır.

IPL ile Lazer Farkı?

IPL cihazlarının ışını ile Lazer ışını ile arasında bir çok farklar bulunmaktadır.IPL ile cilde yoğunlaştırılmış ışığın bir kısmı filtrelenerek elde edilen ışık demeti gönderilir, IPL ışığı tek bir dalga boyuna sahip değildir ve ışınları koheren değildir.Bu nedenlerle IPL Fotoepilasyon (Intense Pulsed Light) Lazer değildir.

Lazer ışını koheren, monokromatik ve kollimedir. Bu nedenle seçiciliği yüksektir, sadece hedef pigmenti etkiler, rakip pigmentlerle etkileşimi minimumdur.

Doktorunuza Sorun