HABERLER

Lazerepilasyonankara.com.tr

shadow

Alexandrite Lazerler

Alexandrite lazer epilasyon cihazları 755 nm dalga boyunda ışık üretirler. Bu dalga boyundaki ışık epilasyon amaçlı kullanılan lazer cihazlarının ürettikleri ışıklar arasında melanin tarafından en yoğun şekilde emilendir. Kıl gövdesindeki melanin tarafından yoğun olarak emilen ışık kısa sürede yüksek ısı oluşturur ve etkili kalıcı azalma sağlar.

Alexandrite Lazerler Hangi Bireyler İçin Uygundur?

Alexandrite lazer epilasyon cihazları açık ten ve koyu renk kıl yapısına sahip bireyler için çok uygundur. 755 NM dalga boyundaki ışık cildi geçerek direk kıl gövdesine odaklanır. Koyu renk cilt yapısana veya kıl ve cilt rengi birbirine yakın olan bireyler için alexandrite lazer uygun değildir. Cilde koyu rengi veren maddede melanindir. Dolayısıyla koyu renk cilt yapısına sahip bireylerde alexandrite lazer ışığın bir bölümü epidermiste emilir ve kalan kısmı kıl gövdesine ulaşır. Kıl gövdesi kökü tahrip etmeye yeterli ısıyı üzerinde biriktirmeyebilir. Alexandrite lazer ile daha yüksek enerji seviyelerinde çalışılmak istenirse ciltte yanık veya su toplama gibi istenmeyen etkiler görülebilir.

Alexandrite Lazer Soğutma Sistemleri

Alexandrite lazer epilasyon cihazlarının işlem sırasında cilde temas eden parçası yoktur. Bu nedenle son derece hijyenik bir şekilde çalışılabilir. İşlem sırasında cilt basınçlı soğuk hava veya soğutucu gaz vasıtasıyla soğutulur. Soğutucu sitem kıl gövdesi etrafındaki cilt dokusunu soğutarak yanık oluşmasını engellediği gibi ağrı hissini de önmeli ölçüde azaltır. Alexandrite lazer epilasyon ağrı açısından genelde hastalar tarafından rahatlıkla tolere edilebilir.

Alexandrite Lazerler Yüz Bölgesindeki Tüy Artışını Tetikler Mi?

Bazı marka alexandrite lazer epilasyon cihazları yüz ve boyun bölgesindeki tüylerde etkisiz kalabilmekte veya bu kılların çoğalmasına neden olabilmektedir. Başka bir marka ile ise yüz bölgesinde çok başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Özellikle yüz bölgesindeki rakipsiz başarısı dolayısıyla bu marka cihazı bulunduran klinikler vardır.

Doktorunuza Sorun