HABERLER

Lazerepilasyonankara.com.tr

shadow

Lazer Epilasyon Hakkında

Lazer epilasyon uygulamasını diğer tüm alternatif epilasyon uygulamalarından ayrı kılan özellik uygulamanın ağrısız ve çok uzun süre etkisini gösterebilmesidir. Lazer epilasyon uygulamasında lazer ışınları kullanılmaktadır, lazer ışınları bir araya getirilerek yoğunlaştırılır ve kıl kökleri üzerine uygulanır.

Uygulanan lazer ışınlarının etkisi altında kalan kıl kökleri, bir süre sonra ısınarak yok olur ve bu sayede lazer epilasyon uygulaması tamamlanmış olur. Lazer epilasyon uygulamasına başlanılmadan önce, epilasyon yapılacak kişinin cilt analizi yapılır ve cildinin lazer epilasyon uygulamasına uygun olup olmadığı belirlenir. Bazı hassas cilde sahip kişilerde lazer epilasyon uygulaması yapılamamaktadır, bu sebeple gerekirse hekim tarafından uygulamaya başlanılmadan önce gerekirse cilt üzerinde küçük bir alanda deneme atışı yapılır ve bu sayede uygulamaya müsait olup olmadığı belirlenir.

Lazer epilasyon uygulaması öncesi ve sonrasında doktorunuz uyarılarını dikkate almalısınız, aksi takdirde ciddi cilt problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Lazer epilasyon uygulamasından sonra dikkat edilmesi gereken en önemli faktör güneştir, yoğun güneş ışınlarına maruz kalan epilasyon bölgesinde ciddi cilt problemleri görülebilir. Lazer epilasyon uygulaması tamamen bitene kadar, yani tüm seanslar tamamlanana kadar cildi yoğun güneş ışınlarından korumak gerekmektedir. Yüksek faktörlü güneş koruma kremleri ile güneşin yaymış olduğu zararlı ışınların engellenmesi amaçlanır.

Lazer epilasyon uygulamasında kullanılan seans sayısı, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bunun sebebi ise her kişide farklılık gösteren kıl rengi, kıl yoğunluğu, ten rengi gibi faktörlerdir. Bu faktörlere bağlı olarak bazı kıl kökleri lazer ışınlarından etkilenirken, bazıları ise etkilenmemektedir. Bunun sebebi ise kıl köklerinin birbirinden farklı evrelerde gelişmesidir. Bazı kıl kökleri henüz oluşum aşamasındayken lazer ışınlardan etkilenmezler, fakat oluşum sürecini aşmış büyüme evresindeki kıl kökleri lazer ışınlarının etkisi altında kalır ve ısınarak canlılığını yitirir.

Doktorunuza Sorun